Cum amenajăm camera copilului? Sfaturi și idei, recomandări mobilier

mobilier camera copilului

Întotdeauna trebuie să avem grijă de cei de lângă noi, cu atât mai mult trebuie să avem grijă de cei mici. Și asta pentru că ei necesită o grijă aparte, încă de la cea mai fragedă vârstă. Este lesne de înțeles că au nevoie de propriile lor lucrușoare, de obiceiurile lor, dar mai ales de un spațiu doar al lor în care să se simtă în siguranță și în care să-și pună amprenta.

Un astfel de spațiu trebuie ales cu grijă, în funcție de genul bebelușului, dacă este fetiță sau băiețel, și bineînțeles trebuie să vă dedicați atenția și asupra modului în care se va face amenajarea camerei copiulului și în special cum amenajăm această cameră.

Dacă la prima vedere amenajarea camerei copilului pare o nimica toată, în realitate trebuie să aveți grijă în privința acestui aspect deoarece el influențează evoluția și buna dezvoltare a copilului.

Cum decorăm pereții? Ce culori se potrivesc?

Iar dacă ne referim la camera bebelușului, în ceea ce privește micuții băieței puteți să alegeți pereților o nuanță de albastru deschis pe alocuri combinat cu perdele albe sau de ce nu puteți opta pentru o variantă ceva mai nouă și anume pentru acei pereți pictați cu diverse personaje din desenele animate. Cam același lucru se întâmplă și în cazul fetițelor, doar că albastru este înlocuit cu nuanța de roz pal și prințese.

Cum alegem mobilierul pentru camera copilului?

În ceea ce privește mobilierul pentru copii acesta este ceva mai simplu și de efect.
Mai exact aveți nevoie de un pătuț pentru bebeluși, noptiere și de ce nu un șifonier în care să încapă hainele. Problema se schimbă ceva mai mult în momentul în care se măresc cei mici. Pentru că intervin cerințele lor, dar și nevoia de a-i oferi celui mic un ambient pe măsura dezvoltării lui.

Bineînțeles în unele cazuri dispar personajele din desenele animate, dar apar alte obiecte cu ceva mai multă personalitate.

Alege un pat cu personalitate

De exemplu în cazul băieților patul s-ar putea să nu fie doar un simplu pat, ci din contră să fie acel pat pentru copii la reducere care să-l reprezinte și care să-i pună în evidență atracția lui față de o anumită activitate sau joc.

Pat pentru copii tip masinuta Race

Evident o asemenea schimbare se poate produce și în cazul fetițelor, mai mult decât atât o să observați că își doresc un anumit pat cu un design deosebit, pe gustul lor, ideal pentru o camera tip printesa.

Pat pentru copii, EMMA

Alege covorașul potrivit

Tot la capitolul schimbări trebuie să amintim de covorașele colorate și reprezentative pentru camera celor mici și asta pentru că o să vedeți că pe măsură ce cresc nu vor mai fi de acord să țină în camera lor o simplă mochetă. Și vor dori cu înverșunare un covor pe placul lor.

mobila reduceri

Băieții întotdeauna vor fi atrași de acele covorașe cu mașini, care vor da un aspect personalizat camerei, diverse animăluțe sau chiar dinozauri, iar fetițele sunt atrase de acele covorașe cu prințese și cu zâne.

Covor Copii Kids Blue

Covor copii  cu zane

Bineînțeles nu trebuie să uităm că de cele mai multe ori fetițele vor fi primele care își vor dori să aibă ceva spectaculos în cameră, ceva care să le definească, mai ales că de acum este momentul să devină ceva mai ordonate și să-și amenajeze camera.

Alege covorașul potrivit

Iar în cazul lor decorațiunile ca setul 4 cosuri din rachita Bedora Ursulet, Maro au și un alt rol, așa cum este și cel de depozitare al jucăriilor este și el binevenit.

Set 4 cosuri din rachita Bedora Ursulet

Decorațiunile sunt esențiale, vesele și frumos colorate

De asemenea nici băieții nu sunt prea departe și-și doresc să-și pună o amprentă asupra camerei lor. Iar cu privire la ei ne putem îndrepta către o decorațiune handmade pentru camera copilului, cu nume personalizat, de la Funny Names.

Funny Names creeaza nume personalizate, vesele si frumos colorate, ideale pentru decorarea camerei copilului sau pentru a face cadouri deosebite pentru cei dragi, ce vor transforma camera copilului într-un vis.

home deco reduceri

Decoratiune handmade pentru camera copilului

Cel puțin așa o să aibă satisfacția că este camera lui. După cum puteți observa schimbările nu vor înceta niciodată să apară cu atât mai mult cu cât cei mici încep să-și dezvolte propriile obiceiuri, dar și propria personalitate.

Dar asta nu trebuie să fie o piedică pentru voi, ci un motiv de bucurie că toate lucrurile merg bine, iar dezvoltarea celor mici nu este în niciun fel afectată de ce se întâmplă în jurul lui sau de ambient.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *